İftar sofralarınızı süsleyecek, hem pratik hem de nefis bir tarif arıyorsanız, sütlü kurabiye tam size göre. Bu kolay tarif ile iftar sonrası tatlı krizlerinize en lezzetli çözümü sunuyoruz.

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Sütlü kurabiye, iftar sonrasında hafif bir tatlı arayışında olanlar için ideal bir seçenek. Bu basit ve hızlı tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz sütlü kurabiyeler, tüm ailenizin beğenisini toplayacak.

İftar sofralarınız için tatlı bir sonuç mu arıyorsunuz? Sütlü kurabiye ile tanışın. Bu lezzetli ve kolay tarifi ile iftar sonrası tatlı isteğinizi en güzel şekilde karşılayın.

Sütlü Kurabiye Tarifi

Malzemeler

 Sütlü Kurabiye Yapmak İçin İhtiyacımız Olan Malzemeler:

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 1 paket vanilya

3 su bardağı un

Üzeri için :

Yumurta akı

ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Sütlü kurabiye tarifi, iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı hafif ve lezzetli bir şekilde karşılayacak mükemmel bir seçenek. Kolay malzemelerle ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, Ramazan akşamlarınıza tatlı bir dokunuş katacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Tatlı sohbetlerinizin yanı sıra, sofralarınıza da lezzet katacak bu sütlü kurabiyenin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi