İftar sofralarınız için hem pratik hem de lezzetli bir tarif arıyorsanız, soda ile hazırlanan çıtır börekler tam size göre. Bu tarif, lor peynirinin yumuşaklığı ve maydanozun ferahlığı ile birleşerek ağızda dağılan bir lezzet sunuyor.

Lezzetli bir iftar sofrası için çıtır çıtır bir börek tarifi mi arıyorsunuz? Soda, lor peyniri ve maydanozun harika uyumuyla hazırlanan bu börek, iftar sofralarınıza farklı bir tat katacak.

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

MALZEMELER

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

TARİF

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.
İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.
Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.
Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Editör: Haber Merkezi