Aniden gelen misafirler mi var? Endişelenmeyin! Sadece 10 dakikada hazırlayıp fırına atabileceğiniz dereotlu poğaça tarifiyle, onları şaşırtacak lezzetler sunabilirsiniz.

Pratik ve lezzetli bir çay saati klasiği arıyorsanız, bu dereotlu poğaça tarifi tam size göre. Sadece birkaç basit adım ve dakikalar içinde fırından çıkan mis gibi poğaçalar...

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Çay saatlerinizi taçlandıracak, misafirlerinizden tam not alacak dereotlu poğaça tarifi arayanlar için, 10 dakikada hazırlanan bu tarif mucizeler yaratıyor.

KIYIR KIYIR DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 küçük kapya biber
1 küçük havuç rendesi
1 yumurta (Akı içine sarısı üstüne)
1 kase doğranmış dereotu
1 kase kadar rendelenmiş kaşar peyniri
2.5 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 dolu çay kaşığı zerdeçal

TARİF

Derin bir karıştırma kabına yoğurt, sıvıyağ, dereotu, kapya biber, havuç, yumurta akı, un, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
Karışımı yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Üstüne yumurta sarısı sürün, isterseniz susam veya çörekotu da serpebilirsiniz.
180 derece ısınmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
15-20 dakika civarında kontrollü bir şekilde pişirdikten sonra fırından alıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Dereotlu, peynirli ve kapya biberli poğaça tarifi, pratikliği ve eşsiz lezzeti ile çay saatlerinizi zenginleştirecek. Sadece 10 dakikada hazırlayıp fırına atabileceğiniz bu tarif, hem zamanınızı verimli kullanmanıza yardımcı olacak hem de lezzetiyle herkesi memnun edecek. Şimdi mutfağa girme ve bu harika tarifi deneme zamanı!

Editör: Haber Merkezi