Ev yapımı cevizli baklava, ustalık ve özen isteyen bir süreçtir. Bu makalede, adım adım cevizli baklava yapımıyla ilgili tüm detayları bulacaksınız. Mis gibi cevizli baklava kokusu ile evinizi tatlandırmaya hazır olun!

El açması baklava yapmak kulağa zor gelebilir, ancak doğru teknikler ve bilgilerle herkes bu lezzetli tatlıyı evinde yapabilir. İşte size evde cevizli baklava yapmanın en kolay yollarını sunuyoruz.

Bayramlarınızı ve özel günlerinizi tatlandıracak ev yapımı cevizli baklava tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu rehber, adım adım evde cevizli baklava yapmanız için gereken tüm bilgileri sağlayacak.

CEVİZLİ EV BAKLAVASI TARİFİ

Hamur için:

1 yumurta
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık tereyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
Kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
6 bardak un

Açmak için:

Buğday nişastası

Şerbeti için:

5 bardak şeker
6 bardak su
Birkaç damla limon suyu

İçi için:

500 gram ceviz içi

EV BAKLAVASI YAPIMI

Öncelikle baklava yapımında tatlının şerbetini su ve şekeri bir tencerede kaynatıp hazırlayın.

Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.

Hamur malzemelerini derin bir kabın içinde karıştırıp, hamuru yoğurun.

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Dinlenen hamurdan 8 tane beze elde edin.

Tezgaha hafif nişasta serperek açabileceğiniz en ince şekilde açın.

Fazla nişastayı yufkanın üzerinden atın ve oda sıcaklığında açılan yufkaları 10-15 dakika bekletin.

Ardından tepsinin tabanını yağlayın.

Açtığınız yufkaların 4 tanesini üst üste koyun.

Daha sonra üzerine bolca ceviz içi ilave edip diğer katlarını da koyun.

Baklavanızı dilediğiniz gibi dilim dilim kesin.

Üzerine eritilmiş tereyağını da gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp içi pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine şerbeti gezdirin.

Bu leziz ve pratik cevizli baklava tarifi ile artık siz de evinizde ustalık eseri tatlılar yapabilirsiniz. Tarifi denediğinizde, sonuçların ne kadar başarılı olduğunu göreceksiniz. Şimdi fırını ısıtın ve bu geleneksel lezzeti deneyimleyin! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi