Evinizde sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, Ispanaklı Gül Böreği tarifimiz tam size göre. Hem yapımı kolay hem de sonuçları muhteşem!

Ispanaklı Gül Böreği, mutfakta yeni bir sayfa açmanızı sağlayacak. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu tarif, sofralarınıza renk katacak.

Annenizden öğrendiğiniz tarifler arasına girecek Ispanaklı Gül Böreği ile tanışın. Bu tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı en keyifli anlara dönüştürecek.

Ispanaklı Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Malzemeler

3 adet hazır yufka

sosu için;

6-7 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta;

iç harcı için;

1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
pulbiber
sıvı yağ

Ispanaklı Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle ıspanaklı iç harcı için ıspanaklar ayıklanarak hafifçe haşlanır ve süzülür.
1 adet soğan yemeklik doğranarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
Salçası, tuzu ve baharatları ilave edilir.
Ispanaklar da eklenerek bir iki dakika kavrulur.
Gerekirse az su ilave edilir, ve iç harcının çok kuru olması engellenir.
Diğer taraftan böreğin sosu için yoğurt, sıvı yağ ve yumurta çırpılır.
Yufka 4 parçaya bölünür, her parçaya sırayla yoğurtlu sos sürülür ve ıspanaklı iç harcından serpilir.
Yufka rulo şeklinde sarılır, rulo kendi etrafında dolanarak gül şekli verilir.
Hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülerek 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Eğer yoğurtlu sosunuzdan artarsa yumurtanızı yoğurtlu sosa kırıp bu şekilde de böreklerin üzerine sürebilirsiniz.
Ispanaklı gül böreklerimiz servise hazır.

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Ispanaklı Gül Böreği, sağlıklı içerikleri ve pratik yapılışı ile herkesin beğenisini kazanacak bir tarif. Özel günlerde veya günlük öğünlerde rahatlıkla tercih edilebilir. Görsel bir şölen sunan bu börek, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanız için mükemmel bir fırsat. Deneyimlerinizi ve yaratıcı dokunuşlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi