Patates, mutfaklarımızın vazgeçilmez malzemelerinden biri. Peki, onu kullanarak farklı ve lezzetli bir pizza yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte, patates pizzası ile mutfakta küçük bir devrim yapmaya hazır olun!

Yemek yapmak isteyip de ne yapacağınıza karar veremeyenlerdenseniz, işte size hem lezzetli hem de pratik bir öneri: Patates pizzası! Bu tarif ile minimal malzemeyle maksimal lezzet elde edebilirsiniz.

Sofralarınızı şenlendirecek, herkesin bayılacağı bir tarif arayışındaysanız, patates pizzası ile tanışma zamanınız geldi. Bu basit ama etkili tarifle, evde pizza keyfini bir üst seviyeye taşıyın.

Malzemeler:

1 adet patates
2 adet yumurta
1 adet küçük domates
10 dilim sucuk
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvı yağ
Zeytin
Tuz
PATATES PİZZASI NASIL YAPILIR?

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Soyulmuş patatesli dilimleyin.
Tavaya sıvı yağ dökün ve patatesleri ekleyin
Patatesleri yağın içine bıraktıktan sonra kapağı kapatın.
Patatesleri, orta ateşte yumuşak bir hale gelene kadar bekletin.
Ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaya tuz ilave edin.
Üzerine dilediğiniz baharatı serpiştirin.
Orta ateşte pişirdiğiniz patatesler, yumuşadığında yumurtayı üzerine dökün. Yumurta dökdükten sonra üzerine doğranmış domates, sucuk gibi malzemeler ekleyin.
Son aşamada kaşar ilave edin. Ardından kapağı yeniden kapatarak kaşarların erimesini bekleyin.
Pişen patates pizzanızı geniş bir kapta servis edebilirsiniz.

Patates pizzası, hem kolay malzemelerle hem de kısa sürede hazırlanabilen, lezzetiyle tüm aileyi mutlu edecek bir tarif. Hafta sonu sofralarınızı renklendirecek bu özel lezzeti denemek için daha fazla beklemeyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi