Evinizde kolayca yapabileceğiniz ve herkesin bayılacağı bir tuzlu kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? İşte, adım adım hazırlanışı ve püf noktalarıyla birlikte, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak tuzlu kurabiye tarifi. Tereyağının zenginliği ve susamın hoş dokunuşu ile unutulmaz bir tat.

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? İşte, tereyağı, susam ve çörek otunun mükemmel uyumuyla hazırlanan çıtır tuzlu kurabiye tarifi. Bu tarif, pratik adımları ve garantili sonuçlarıyla mutfakta geçirdiğiniz zamana değer katacak.

Çay saatleriniz için lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arayışındaysanız, çıtır tuzlu kurabiye tam size göre. Bu basit tarif, herkesin yapabileceği kadar kolay ve her damak zevkine uygun. Şimdi bu eşsiz tarifi keşfetmeye hazır olun!

Diyet yapanlar için şahane tatlı: 3 malzemeli şekersiz ve unsuz Sufle tarifi Diyet yapanlar için şahane tatlı: 3 malzemeli şekersiz ve unsuz Sufle tarifi

Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

MALZEMELER

125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı
2, 5 (iki buçuk)su bardağı un

Üzerine;

1 yumurta sarısı
1 kaşık susam
1 kaşık çörek otu

TARİF

Derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapın.
İstediğiniz şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun...