Şerbetli tatlıların en sevilenlerinden biri olan Kesme İrmik Tatlısı'nı evde yapmaya ne dersiniz? İşte lezzeti damağınızda kalacak bir tarif!

Misafirlerinizi etkilemek ve tatlı sohbetlerinize tat katmak için harika bir fırsat: Kendi yaptığınız Kesme İrmik Tatlısı. İşte püf noktalarıyla birlikte tarifi!

Geleneksel tatlılarımızdan Kesme İrmik Tatlısı, lokum kıvamında lezzetiyle sofralarınızı süslemeye geliyor. Bu kolay ve pratik tarifle, tatlı yapmanın keyfini çıkarın!

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yumurta
2,5 su bardağı dolusu un
1 kabartma tozu
vanilya

Şerbeti için;

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Bulamak için;

İrmik

Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımız için öncelikle şerbetinin hazırlanması ile başlıyoruz. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve üzerine suyu alarak şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine limonumuzu ilave ediyor 10-15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırıyoruz. Üzerine irmik ve unu ekleyerek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ettikten sonra tezgaha alıp 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
Hamurumuzun bir parçasını alıp elimizle yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz ve irmiğe buluyoruz. Diğer parçalarını da aynı şekilde yapıyoruz.
Rulo haline getirdiğimiz hamurumuzu iki parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine birbirine yapışmayacak biçimde yerleştirelim.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.
Kızarıp pişen tatlımızı bir kaba alalım, üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini çeken tatlımızın üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun…

Şimdi siz de bu muhteşem Kesme İrmik Tatlısı tarifiyle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Yapımı kolay, lezzetiyle unutulmaz bu tatlı, hem aileniz hem de misafirleriniz için mükemmel bir seçim olacak. Şerbetinin lokum kıvamında olması için püf noktalarımızı unutmayın ve tatlı anlarınızın tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi