Anılarla dolu, kıyır kıyır bir lezzet arayışındaysanız, doğru yerdesiniz! İşte adım adım anne kurabiyesi yapımı ve püf noktaları.

Ev yapımı anne kurabiyesinin sıcak ve samimi tadını özlediyseniz, bu tarif tam size göre. Basit malzemelerle, enfes sonuçlar elde edeceğiniz bu reçete ile mutfakta sihir yaratın.

Mis gibi ev yapımı anne kurabiyesinin sırrını keşfetmeye hazır mısınız? Bu basit ve lezzetli tarifle, çocukluğunuzun en sevdiğiniz tatlarını yeniden keşfedin.

Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
4-5 su bardağı un

Üzerine;

1 yumurtanın sarısı
Şeker

Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeler eklenir ve homojen olana kadar yoğurulur. Ele yapışmayan cıvıklıkta olması önemlidir.
Cevizden büyük şekilde yuvarlayıp tepsiye dizilir. Boyutu tercih meselesi

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Üzerine yumurta sarısı sürüp şekeri de serpiştirince işlem tamam.

150 derece de fırında 25-30 dakika içi çeke çeke pişirilir. 

Anne kurabiyesi tarifiyle, mutfakta nostaljik bir yolculuğa çıkın. Bu basit ve lezzetli tarifle, sadece birkaç adımda, evinizde çocukluğunuzun unutulmaz lezzetlerini yeniden canlandırabilirsiniz. Şimdi sıra sizde, bu tarifi deneyin ve mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi