Mayasız hamurun pratikliği ve lezzetiyle, sofralarınıza ekonomik ve kolay bir şekilde nefis börekler getirmeye ne dersiniz? Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu börekler, peynirli, kıymalı veya patatesli seçenekleriyle her damak zevkine hitap ediyor.

Mutfakta usta olmanıza gerek yok; bu mayasız ve ekonomik börek tarifi ile herkesin takdirini kazanacaksınız. Az malzeme ile maksimum lezzet hedefleyen bu tarif, börek yapmanın zor olduğu düşüncesini tarihe karıştırıyor.

Az malzeme, çok lezzet! Mayasız börek tarifi ile ekonomik ve pratik bir şekilde mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Bu tarifle, peynirli, kıymalı veya patatesli her türlü böreği kolaylıkla yapabilir, sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Malzeme Listesi

Böreklerin hamurunu hazırlamak için;

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Börek hamurlarına sürmek için;

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Böreklerin iç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Böreklerin üzerleri için;

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarifi

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Bu mayasız börek tarifi ile mutfakta ekonomik ve pratik lezzetler yaratmanın keyfini çıkarın. Az malzemeyle hazırlanan bu börekler, dışı çıtır içi yumuşak yapısıyla herkesi memnun edecek. Peynirli, kıymalı veya patatesli alternatifleriyle her öğüne uygun bu börekler, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Kolayca hazırlayıp pişirebileceğiniz bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı en lezzetli şekilde değerlendirmenizi sağlayacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi