Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Evde tatlı yapmanın en lezzetli yollarından biri olan yalancı tavuk göğsü, herkesin yapabileceği kadar basit. Bu tarif ile tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayacak, hem pratik hem de muhteşem bir lezzet elde edeceksiniz.

Mis gibi vanilya kokusu ve pürüzsüz kıvamıyla yalancı tavuk göğsü, tatlı severlerin favorisi. Bu detaylı tarifle, evinizde kolayca hazırlayıp herkesi etkileyebilirsiniz. İşte adım adım yalancı tavuk göğsü yapımı!

Yalancı tavuk göğsü tarifi, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olmaya aday. Bu pratik ve lezzetli tarifle, minimal malzemeyle maksimal tat alacaksınız. Hazırsanız, tatlı yolculuğumuza başlayalım!

Yalancı Tavuk Göğsü tarifi

MALZEMELER

125 g tereyağı (dilerseniz margarin ile de karıştırabilirsiniz)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya

TARİF

Tereyağını tencereye alın ve kısık ateşte eritin.
Unu ekleyin ve kokusu çıkana dek yaklaşık 4-5 dakika kavurun.
Unu tel çırpıcı ile çırpın ve süt ekleyin.
Unu karıştırmaya devam edin.
Şeker ekleyin ve muhallebi kıvam alana kadar karıştırın.
Muhallebi koyulaştığında ocaktan alın. Ardından vanilya ekleyin ve 3-4 dakika mikserle çırpın.
Hazırlanan muhallebiyi 22 cm boyutlarındaki ıslatılan borcama dökün ve spatula yardımı ile düzeltin.
Oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
Ardından sonra üzerini streçleyin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Dinlenen tatlıyı dolaptan alın, yanlarına bastırarak havasını çıkartın ve servis tabağına ters çevirerek koyun.
İsterseniz tarçın, hindistan cevizi, fındık ya da file antep serpebilirsiniz.

Artık yalancı tavuk göğsü yapmanın tüm detaylarını biliyorsunuz. Bu tarif ile tatlı sofralarınızı zenginleştirebilir, sevdiklerinizle beraber keyifli anlar geçirebilirsiniz. İster özel bir gün ister sıradan bir akşam olsun, bu lezzet her anınıza eşlik edecek. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi