Ev yapımı tatlıların en lezzetlilerinden biri olan petibör bisküvili ve çikolatalı yaş pasta, kolay hazırlanışıyla dikkat çekiyor. Bu tarif ile herkesi tatlıya doyuracak enfes bir lezzet sunmaya hazır olun.

Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz petibör bisküvili yaş pasta, çikolatanın ve bisküvinin mükemmel uyumuyla her lokmada farklı bir lezzet sunuyor. İşte adım adım hazırlanışı ve lezzet sırları...

Misafirlerinize şık ve lezzetli bir tatlı sunmak istiyorsanız, bu petibör bisküvili yaş pasta tarifi tam size göre. Pratik ve lezzetli bu tarifle, evde pastane kalitesinde tatlılar yapabilirsiniz.

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Petibör Bisküvili Yaş Pasta Tarifi

Malzemeler

200 ml su bardağı ölçüleri ile

3 paket petibör bisküvi
2 paket kakaolu puding
6 su bardağı süt

Dış kaplaması için;

400 ml sıvı krema
400 gram sütlü ya da bitte kuvertur çikolata

Dış kaplaması için ganaj hazırlayabilirsiniz veya ganaj yerine krem şanti ya da pasta kreması kullanabilirsiniz.

Petibör Bisküvili Yaş Pasta Tarifi

Öncelikle pudingimizi hazırlayalım. Bunun için bir tencereye toz puding ve sütü alıp koyulaşana kadar pişirelim.
Pişen pudingi ocaktan indirelim ve bir kenara alalım.
Bir servis tabağının üzerine ayarlanabilir pasta kalıbını 24 cm büyüklüğünde ayarlayalım. Kelepçeli kalıbınız varsa onu da kullanabilirsiniz.
Kalıbımızı ayarladıktan sonra puding soğumadan bisküvimizin bir tanesine bir tatlı kaşığı kadar puding sürelim ve üzerine bir petibör bisküvi kapatıp kalıbımızın kenarlarına sıralayalım.
İkinci sıradan itibaren petibör bisküvileri teker teker puding sürüp sıralayalım. Kalıp dolana kadar aynı işlemi uygulayalım.
Kalan pudingi pastamızın üzerine sürelim ve mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
Eğer ganaj kullanacaksanız onu da bir gece önceden yapıp buzdolabında dinlendirmeniz gerekiyor.
Ganaj için; kremamızı bir tencereye alalım ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
İçine minik doğradığımız çikolataları ekleyip, eriyene kadar karıştıralım.
Bir gece dinlenip donması için buzdolabına kaldıralım. Dilerseniz dış kısmı için krem şantide kullanabilirsiniz.
Bir gün sonra pastamızı kalıbından çıkartalım ve dış kısmını ganajla ya da kremşantiyle kaplayıp dilediğiniz gibi süsleyip, servis edebilirsiniz. 

Petibör bisküvili ve çikolatalı yaş pasta tarifi, tatlı severler için pratik ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu tarif sayesinde, evde kısa sürede ve kolay bir şekilde herkesi tatlıya doyurabilecek, şık ve enfes bir pasta hazırlayabilirsiniz. Malzemelerin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu pasta, hem geleneksel hem de modern sofraların yıldızı olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi