Kurabiye yapımı, özellikle ağızda dağılan türdeyse, her zaman bir favoridir. Bu basit tarifle, evde hızlıca lezzetli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.
Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan ağızda dağılan kurabiyeyi yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu tarif ile adım adım enfes kurabiyeler yapabilirsiniz.
Ağızda dağılan kurabiye tarifi, çay saatlerinizi şenlendirmek ve misafirlerinize sunmak için mükemmel bir seçenektir. Bu tarif, herkesin beğeneceği lezzetli kurabiyeler yapmanızı sağlayacak.
Ağızda Dağılan Kolay Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
250 gram tereyağı
2 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri İçin;
Yumurta akı
İri dövülmüş fındık ve toz şeker karışımı
Ağızda Dağılan Kolay Kurabiye Yapılışı:
Oda ısısındaki tereyağı ile tüm malzemeyi yoğurma kabına ekleyin.
Azar azar un ilavesi yaparak, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Fındık ve şeker karışımını hazırlarken, hamuru 5 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, önce yumurta akına daha sonra fındık karışımına bulayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, aralıklı olarak dizin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında çok pembeleşmeden pişirin.
Afiyet olsun…
Püf Noktası:
Tereyağı oda ısısında yumuşamış olmalıdır.
Un ilavesini azar azar yapın ki hamurun kıvamı yumuşak olsun.
Fırınınız önceden ısıtılmış olmalıdır.
Kurabiyelerinizi çok kızartmadan fırından alın.
Bu kolay ağızda dağılan kurabiye tarifi ile çay saatlerinize tat katın. Tereyağının yumuşak dokusu ve pudra şekeri ile birleşen tat, bu kurabiyeyi her lokmada unutulmaz kılar. Şimdi, bu basit adımları takip ederek, misafirlerinizi etkileyecek lezzetli kurabiyeler yapmaya başlayabilirsiniz. Afiyet olsun!