Ev yapımı tatlıların en lezzetlilerinden biri olan limonlu revani, her dilimde ferahlık vaat ediyor. Bu kolay ve etkileyici tarifiyle, siz de mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Limonlu revani, misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir seçenek. Hem göze hem damağa hitap eden bu tatlı, sofralarınızın yıldızı olacak.

Bu tarif ile limonlu revaniyi evinizde kolayca yapabilir, her lokmada yazı hissedebilirsiniz. İşte adım adım limonlu revani yapımı!

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
1 adet limonun kabuğu ve yarım limon suyu
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı

3 adet yumurtayı derin bir kabın içerisine kırın. Üstüne 1 su bardağı toz şekeri ilave edin. Bu iki malzemeyi mikser yardımı ile 3 ya da 4 dakika boyunca iyice çırpın. Ardından karışıma 1 su bardağı yoğurdu, 1 su bardağı sıvı yağı ve yine 1 su bardağı irmiği ekleyerek çırpmaya devam edin. Ancak bu noktada malzemeleri hep aynı yönde çırpmaya özen gösterin.

1 kahve fincanı un ile 1 çay kaşığı kabartma tozunu bir elek ile eleyin. Sonrasında tüm malzemelerin çırpıldığı kabın içine ekleyin. Bu şekilde tekrar çırpmaya devam edin. 1 adet limonun kabuğunu iyice rendeleyin ve limonun yarısının suyunu sıkın. Bu malzemeler ile birlikte 1 paket vanilyayı ya da şekerli vanilini de kabın içine ekleyerek karıştırın.

Bu tarifle pasta yapmak çocuk oyuncağı: Süper Kolay Rulo Pasta tarifi Bu tarifle pasta yapmak çocuk oyuncağı: Süper Kolay Rulo Pasta tarifi

Revani karışımını yayvan ve dikdörtgen bir pişirme kabının içine dökün. Önceden ısıtılmış bir fırında yaklaşık 170 derecede 40 dakika boyunca pişirin. Limonlu revani tatlısı pişerken tatlının şerbetini hazırlayın. 2 su bardağı suyu bir tencereye koyun ve üstüne 2 su bardağı toz şeker ile 1 adet limonun suyunu ilave edin. Bu şekilde malzemeleri iyice kaynatın. Revani tatlısı fırından çıktıktan sonra bir süre ılımasını bekleyin. Tatlı ılık hale geldikten sonra hala kaynar vaziyette olan şerbeti tatlının üstüne dökün.

Püf Noktası

Limonlu revani tatlısının iyice pişmesi için fırındayken ilk 30 dakika boyunca fırının kapağını açmamalısınız.Tatlının şık bir sunumu olması için her bir dilimin üstüne fıstık taneleri batırabilir ya da serpebilirsiniz.

Limonlu revani tarifimizle, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı deneyimi yaşadınız. Bu ferahlatıcı ve göz alıcı tatlı, özel günlerde veya sıradan bir akşam yemeğinde mükemmel bir son dokunuş olabilir. Limonun verdiği taze aroma ile irmik ve şerbetin uyumu, bu tatlıyı unutulmaz kılıyor. Umarız bu tarif, tatlı yapımında size yeni bir ilham kaynağı olmuştur. Şimdi, bir dilim limonlu revaniyle kendinizi şımartma zamanı!

Editör: Haber Merkezi