Lezzetli ve pratik bir tatlı arayışındaysanız, şerbetli irmik tatlısı tam size göre! İşte adım adım şerbetli irmik tatlısı yapımı ve bu tatlıyı özel kılan püf noktaları.

Şerbetli tatlı severlere: Kolay Trileçe tarifi Şerbetli tatlı severlere: Kolay Trileçe tarifi

Şerbetli irmik tatlısı, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı seçeneği olarak sofralarınıza geliyor. İşte adım adım şerbetli irmik tatlısı yapımı ve püf noktaları.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

9 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt

Şerbeti için ise;

1 ya da 2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Yumurtayı, toz şekeri ve yoğurdu derin bir kapta mikser aracılığıyla çırpın. Burada toz şeker eriyene kadar çırpmak önem taşır.
1 su bardağı süt ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırmaya devam edin.
1,5 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu ve 9 yemek kaşığı elenmiş unu karşılıma ekleyerek güzelce karıştırın.
Fırın kabını tereyağı yardımıyla yağlamaya başlayın. Tatlı harcını ise kalıba alın ve üzerini spatula yardımıyla düzelterek göze uygun hâle getirin.
Hazırladığınız harcı önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Bu sırada tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra bu karışıma 3 – 4 damla limon suyu sıkmanız gerekir. Ardından kaynayan şerbeti 5 dakika daha bekleterek ocaktan alın. Bundan sonra ılınmasını beklemelisiniz.
Bu sırada pişen tatlıyı fırından aldıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden üzerine ılık şerbet dökün. Bu sırada şerbetin içini çekmesine fırsat vermek için 10 dakika beklemek faydalı olabilir.
Bu bekleme süresinden sonra tatlıyı dilimlemeye ve servis etmeye başlayabilirsiniz.
Servis Önerisi: Şerbetli irmik tatlısını hazırladıktan sonra üzerine tercihe bağlı olarak; Antep fıstığı, toz fındık ya da file badem serpebilirsiniz.

Pişirme Önerisi:

Şerbetli İrmik tatlısı yapım aşamalarına geçmeden önce bu tarif için bazı tüyoları öğrenmekte yarar var. Şerbetli tatlılarda kıvam ve dökülme zamanı son derece önemlidir. Bu tür tatlıların fırından alındığı gibi bekletilmeden ılık şerbet ile buluşturulması gerekir.

Bu şerbetli irmik tatlısı tarifiyle, geleneksel lezzetleri evinizde canlandırabilir ve ailenize, dostlarınıza unutulmaz tatlar sunabilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tarif, özel günlerinizde veya günlük tatlı keyiflerinizde size eşlik edecek. Kolay yapılışı ve muhteşem lezzetiyle, şerbetli irmik tatlısı sofralarınızın yıldızı olacak. Şimdi bu tarifi deneyin ve lezzetli sonuçların keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi