Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Kıbrıs tatlısı, malzemeleriyle ve yapımının kolaylığıyla herkesin yapabileceği bir tarif sunuyor. İşte adım adım Kıbrıs tatlısı yapımı...

Evde tatlı bir şeyler yapmak isteyenler için Kıbrıs tatlısı, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir alternatif. Bu tarif, sofralarınızı şenlendirecek ve tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak.

Kıbrıs tatlısı, adından da anlaşılacağı gibi Kıbrıs'a özgü geleneksel bir tatlıdır. Ancak bu lezzeti evinizde de kolayca yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışı...

MALZEMELER

3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Şerbeti İçin;

2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

TARİF

Öncelikle şerbeti için bir tencereye suyu ve şekeri dökün. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın.
Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip, soğuması için bekletin.
Keki için, yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırın.
Yağlanmış bir tepsiye veya borcama dökün.
160 derece fırında, 30 dakika pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
Kreması için, krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine, bu kremsi muhallebiyi dökün.
Kıbrıs tatlısının üzerine bolca Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Kıbrıs tatlısı tarifimizle, tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayacak bir lezzete imza atabilirsiniz. Hazırlaması kolay, tadı ise unutulmaz bu tatlıyla, özel günlerinizi daha da özel kılabilir, sıradan günlerinize tatlı bir mola verebilirsiniz. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi