Lezzetli bir hamur işi arayışındaysanız, ev yapımı kol böreği tam size göre. Hem pratik hem de oldukça lezzetli bu tarif, gün içindeki atıştırmalıklarınıza yeni bir tat katacak.

Çıtır çıtır, ağızda dağılan bir börek tarifi mi arıyorsunuz? İşte size adım adım kol böreği yapımının püf noktaları ve malzemeleri.

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir lezzet: Kol böreği. Bu tarif ile kol böreğini istediğiniz iç harçla hazırlayabilir ve herkesi şaşırtabilirsiniz.

MALZEMELER

5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 2,5 su bardağı su
Aralarına sürmek için:
100 gr eritilmiş tereyağı (ya da margarin)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç malzemesi:
4 adet haşlanmış patates
Yeteri kadar maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
Çok az zeytinyağı
Susam, çörek otu

TARİF

Un, su ve tuzdan yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğrulan hamuru 6 bezeye ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Tezgaha koyacağınız yeri tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürüp açtığınız bezeyi üzerine koyun.
Diğer bezeleri de pasta tabağı büyüklüğünde açıp her katına bol tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürün.
En son konulan bezeyi de yağlayıp 10 dk. bekleyin
. İç malzemesi için haşlamış olduğunuz patatesleri soyup çatal yardımıyla ezin.
İnce doğranmış maydanozu ve diğer malzemeleri katıp karıştırın.
Yağlayıp beklettiğiniz bezeleri teker teker elinizle açın. (Yağlı olduğu için oklava kullanmıyoruz)
Elinizle kenarlarına doğru yavaşça çekin hamuru. Açabildiğiniz kadar ince açmaya çalışın.
Açtığınız hamuru ister “D” şeklinde katlayıp iç malzemesini koyun, ister benim yaptığım gibi iç malzemesini ucuna koyup rulo yapın.
Resimde görüldüğü gibi şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. (Şekil verme işlemini tepsinin ortasından başlayarak kendi etrafında sara, sara da yapabilirsiniz)
Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını sürüp susam ,çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk. pişirin.

İster çay saatinizde ister günlük atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz çıtır çıtır kol böreği, herkesin beğenisini toplayacak bir lezzet. Bu tarif ile kol böreğini evinizde kolayca hazırlayabilir, dilediğiniz iç harcı kullanarak herkesin damak zevkine uygun bir tat yaratabilirsiniz. Mutfağınızda bu lezzetli tarifi deneyin ve ailenizle keyifli anlar geçirin!

Editör: Haber Merkezi