Yiyen herkesten tam puan alacak tarif! Kıtır kıtır Cevizli ve Fındıklı Kurabiye nasıl yapılır? Yiyen herkesten tam puan alacak tarif! Kıtır kıtır Cevizli ve Fındıklı Kurabiye nasıl yapılır?

Kek yapmak bir sanattır ve her sanat eserinde olduğu gibi, mükemmel kekin sırrı da detaylarda gizlidir. Sodalı sünger kek tarifimizle, kek yapmanın püf noktalarını keşfedin ve lezzetli sonuçlara ulaşın.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara unutamayacakları bir tatlı deneyimi sunmak mı istiyorsunuz? O zaman bu sodalı sünger kek tarifi tam size göre. Hem lezzetli hem de kabarıklığı ile dikkat çeken bu kek, sofralarınızın yıldızı olacak.

Tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için sodalı sünger kek, mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak. Bu tarif ile hem pratik hem de lezzetli bir kek yapımının keyfini çıkarın.

Sodalı Sünger Kek Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1, 5 su bardağı toz şeker
1 ufak şişe soda (maden suyu )
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2, 5 çorba kaşığı kakao
2, 5 su bardağı un

Üzeri için :

Pudra şekeri

Sodalı Sünger Kek Nasıl Yapılır?

İlk önce şeker ve yumurtaları mikserle 3 dakika çırpın.
Sonra yağı, sodayı, unun 2 su bardağını (elenmiş) ,kabartma tozlarını ve vanilyayı ekleyin. Tekrar mikserle 2 dakika daha çırpın.
Hamurun yarısını başka bir kaba ayırın. İçine 2, 5 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip karıştırın.
Diğer sade hamura kalan yarım su bardağı unu ilave edip tekrar çırpın.
Yağlanmış kek kalıbınıza ilk önce biraz sade hamuru koyun.
Üzerine resimde gösterdiğim gibi kakaolu hamurdan birer çorba kaşığı kadar alıp sade hamurun üzerine 4 parça halinde koyun.
Tekrar üzerine sade tekrar 4 parça kakaolu olacak şekilde hamurları bitirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirin.

Kekiniz soğuyunca servis tabağına ters çevirip pudra şekeri serpin.

Sodalı sünger kek, hem yapımı kolay hem de sonucu muhteşem olan bir tarif. Bu tarifi denedikten sonra, kek yapımında yeni bir sayfa açmış olacaksınız. Kabarıklığı, yumuşaklığı ve lezzeti ile tüm beklentilerinizi aşacak.