Gavurdağı salatası, lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek, yapımıyla pratikliğiyle mutfağınızın vazgeçilmezleri arasına girecek bir tarif. Malzemeler hazır mı? Başlayalım!

Her yemeğin yanına mükemmel bir şekilde uyum sağlayan Gavurdağı salatası, misafirlerinizden tam not alacak. Enfes lezzeti ve kolay yapımıyla favoriniz olacak!

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Sağlıklı ve lezzetli bir salata arayışındaysanız, Gavurdağı salatası tam size göre! Bu tarifle, Anadolu'nun eşsiz tatlarını sofranıza taşıyacaksınız.

MALZEMELER

4 adet büyük boy domates
1 adet büyük boy kırmızı soğan
2 adet orta boy çarliston biber
2 adet orta boy salatalık
100 gram ceviz içi
1/2 demet maydanoz
6 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı tuz

TARİF

Bu salatanın en önemli püf noktası tüm malzemelerin oldukça küçük şekilde doğranmış olması. Tüm malzemeleri yıkayıp temizleyin. Kabuklu ceviz kullanıyorsanız kırın.
Domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadığınız salatalıkları tavla zarı büyüklüğünde kesin. Kuru soğanı domatesler ve diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde küçük küçük doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri küçük küpler halinde kesin.
Maydanozu incecik kıydıktan sonra tüm malzemeyi derin bir salata kasesinde harmanlayın. Salatanın sosu için; zeytinyağı, sumak, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarın.
Sosu ile buluşturduğunuz salatayı derin bir servis tabağına alın. Üzerini küçük parçalar halinde kırdığınız ceviz içi ile süsledikten sonra sulanmaması için bekletmeden servis edin.

Editör: Haber Merkezi