Taze domatesler ve fesleğenin mükemmel uyumu ile hazırlanan domates çorbası, soğuk günlerin vazgeçilmez sıcaklığını sizlere sunuyor. Rendelenmiş kaşar peyniri ile servis edilen bu çorba, kaşık kaşık tüketmek isteyeceğiniz bir lezzet sunuyor. İşte, fesleğenli domates çorbasının tarifi...

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Fesleğenli domates çorbası, herkesin beğenisini kazanacak bir tarif. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu çorba, yemeklerin yanında harika bir başlangıç olacak. İşte, büyük küçük herkesin severek tüketeceği fesleğenli domates çorbası tarifi...

FESLEĞENLİ DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER

800 gr olgun domates
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı şeker(silme)
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
1,5 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Taze çekilmiş karabiber
½ çay bardağı zeytinyağı
4-5 bardak su(veya sebze suyu, tavuk suyu)
Servis için kroton ekmek ve dil peyniri

TARİF

Domateslerinizin, bıçak yardımıyla dal bağlantılarını oyarak temizleyin, enine 1-1,5 cm dilimleyin.
Fırın tepsinize veya cam fırın kabınıza dizin. Soğanlarınızı halka doğrayıp, halkalarına ayırın.
Sarımsakları iri doğrayın. Domateslerin üzerine yerleştirin.
Kuru fesleğen, tuz ve şekeri serpiştirin. Zeytinyağınızı domateslerin üzerine ekleyin.
Fırınınızı 10 dk ısıtın, 40-45 dk fırında malzemelerinizi pişirin (ben mini fırında 180-200 derecede pişirdim).
Pişen malzemeleri çorba tencerenize alın, el ezicisinden geçirin.
Ezilmiş malzemenize suyunuzu ekleyerek 1-2 taşım kaynatın karabiberini ekleyin, kroton ekmek ve dil peyniri ile servis yapın.

Fesleğenli domates çorbası tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet. Bu tarifi takip ederek, ailenize ve misafirlerinize enfes bir çorba sunabilirsiniz. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu çorba, sofralarınızın yıldızı olacak. Şimdi mutfakta bu lezzetli yolculuğa çıkın ve fesleğenli domates çorbasının eşsiz lezzetinin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi