Osmanlı saray mutfağının unutulmaz lezzetleri arasında yer alan Hasanpaşa köftesi, şimdi evinizin mutfağında kolaylıkla hazırlanabilecek bir yemeğe dönüşüyor. İşte adım adım lezzetli bir yemeğin sırlarını keşfetme zamanı.

Hasanpaşa köftesi, geleneksel ve modern sofraların vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Dana kıyma ve patates püresi ile hazırlanan bu leziz tarif, ailenize ve misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir alternatif sunuyor.

Geleneksel Türk mutfağının gözde yemeklerinden biri olan Hasanpaşa köftesi, evde hazırlamak için ideal bir seçenek. Bu özel tarif ile adım adım lezzetli bir yemeğin sırlarını keşfedin ve sevdiklerinizi bu enfes lezzetle tanıştırın.

HASANPAŞA KÖFTE MALZEMELERİ

Köfteler için:

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

500 gram dana kıyma
4 dilim rendelenmiş bayat ekmek içi
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

İçi için:

4 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Üzeri için:

3-4 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber

HASANPAŞA KÖFTE YAPILIŞI

Bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırın ve köfte harcını hazırlayın. Harçtan avucunuzu dolduracak kadar parçalar koparın ve ortası boş kaseler hazırlayarak fırın tepsisine dizin.

Öte yandan patatesleri haşlayıp rendeleyin. Üzerine süt, sıvıyağ ve tuzu ilave edip karıştırarak püre hazırlayın. Püreyi bir sıkma torbası yardımı ile hazırladığınız köftelerin ortalarına sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarınca her köftenin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı koyup pulbiber serpin ve servis yapın.

Hasanpaşa köftesi, lezzetli malzemelerin ve geleneksel Türk mutfağının bir araya gelmesiyle oluşan enfes bir yemektir. Bu tarif sayesinde, evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilir, geleneksel ve modern sofralarınıza eşsiz bir tat katabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi