Zebra kek, adını benzersiz çizgili görünümünden alır ve her dilimiyle fark yaratır. İşte süt ve kakaonun mükemmel uyumla buluştuğu, herkesin yapabileceği bu nefis kek tarifi!

Mutfakta yeni bir şeyler denemek isteyenler için zebra kek, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir seçenektir. İster çay saatleriniz için ister özel günleriniz için, zebra kek her zaman ilgi odağı olacak.

Zebra kek yapımı sandığınızdan çok daha kolay! Sadece birkaç basit malzeme ve adım adım takip edeceğiniz bu tarif ile, mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

MALZEMELER

Lezzetine doyum olmuyor! Pastane usulü Ekler nasıl yapılır? İşte tarifi Lezzetine doyum olmuyor! Pastane usulü Ekler nasıl yapılır? İşte tarifi

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin

TARİF

Derin bir kap içerisinde yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar çırpın.
Süt ve yağı ekleyin karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilini de eleyerek ekleyin ve yavaşca hamuru söndürmeden yedirin.
Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurdan birine kakao ekleyin.
Borcamı hafif yağlayın. Borcamın ortasına sade kek hamurundan bir kepçe ekleyin ve üzerine kakaolu kek hamurundan dökün.
Tüm harç bitine kadar bu şekilde dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Dilimleyerek servis edin.

Zebra kek, görsel şıklığı ve lezzeti ile herkesin favorisi olmaya aday. Hazırlaması eğlenceli ve sonucu itibariyle tatmin edici olan bu keki, özel günlerinizde veya sıradan bir gününüzde deneyebilirsiniz. Şimdi mutfağa girin ve bu harika tarifi deneyin, tatlı sohbetlerinize eşlik edecek zebra kek ile gününüzü tatlandırın!

Editör: Haber Merkezi