Ev yapımı kurabiyelerin yeri her zaman ayrıdır, özellikle de limonlu çatlak kurabiye gibi. Bu basit ve lezzetli tarifle, mutfakta harikalar yaratmaya hazırlanın. Mis gibi limon aromasıyla hazırlanan bu kurabiye tarifi, çay saatlerinizi şenlendirecek.

Limonlu çatlak kurabiye, çay saatlerinizin yeni favorisi olmaya aday. Bu enfes tarifle, misafirlerinize ve ailenize unutulmaz lezzetler sunabilirsiniz. İşte adım adım kolay ve lezzetli bir tarifle mükemmel kurabiyeler yapma zamanı!

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Limonun ferahlatıcı aromasıyla hazırlanan bu çatlak kurabiye tarifi, çay saatlerinizi şenlendirecek. Kolay ve lezzetli bu tarifle, herkesi mutfağa davet edin ve bu enfes lezzeti birlikte keşfedin. İşte limonlu çatlak kurabiye tarifi ve malzemeleri...

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta
1 büyük çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu (4 yemek kaşığı)
1 çay kaşığı zerdeçal
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
2.5 su bardağı un

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi 

Öncelikle un hariçindeki tüm malzemeleri karıştırın,sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yedirin.

Ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ekleyin, un miktarı unun markasına yada yumurta gramajına göre değişiyor.


Ele yapışmayan bir hamur yaptıktan sonra elinizi hafif yağlayarak hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayın tepsiye dizin.

En son üzerine tekrardan pudra şekeri serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.

Üzerinin beyaz kalması önemli benim fırınım yaklaşık 13-14 dk da pişirdi bazı fırınlar da 15dkyı buluyor.

Limonlu çatlak kurabiye tarifi, çay saatlerinizi ferahlatmak ve sevdiklerinize unutulmaz tatlar sunmak için mükemmel bir seçim. Hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda kalacak bu kurabiyeler, limonun ferahlatıcı lezzetini her ısırıkta hissetmenizi sağlayacak. Tarifimizi deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin. Limonlu çatlak kurabiye, her zaman favoriniz olacak! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi