Lezzetli bir yemek için mükemmel bir seçim: Kadınbudu Köfte. Bu tarifle, herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet yaratabilirsiniz.

Ev yapımı Kadınbudu Köfte ile sofranızı şenlendirin. Bu basit ve lezzetli tarif, tüm aile bireylerini mutlu edecek.

Klasik Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti Kadınbudu Köfte'yi evde yapmanın sırlarını öğrenmeye hazır mısınız? İşte kolay bir tarif!

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Kadınbudu Köfte Tarifi

Malzemeler

Köfte harcı için:

500 gr yağsız dana kıyması
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;

Un
3 adet yumurta
Sıvı yağ

Kadınbudu Köfte Tarifi

Uygun bir tencereye pirinçleri alalım. Üzerini geçecek kadar suyu ilave ederek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlayalım.
Ocağa aldığımız tavaya zeytinyağını alarak  yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve rengi dönene kadar birkaç dakika kavuralım.
Üzerine kıymanın yarısını ilave ederek orta ateşte rengi değişene kadar kavuralım.
Kavurduğumuz kıymayı geniş bir karıştırma kabına alalım.
Üzerine haşladığımız pirinci, kalan kıymayı, yumurtayı, karabiber ve tuzu da ekleyerek elimizle yoğuralım. Önemli olan malzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir.
Hazır olan köfte harcının üzerini streçleyelim. Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
En az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırladığımız harçtan büyük parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak köfte şeklini verelim.
Şekillendirdiğimiz köftelerin her iki tarafını una bulayalım.  Daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batıralım.
Tavada iyice kızdırılan sıvı yağda köftelerin her iki yönünü güzelce kızartalım.
Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alalım ve ardından servise hazır.

Bu kolay ve lezzetli Kadınbudu Köfte tarifiyle, geleneksel Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden birini sofranıza getirebilirsiniz. Hem pratik hem de ağız sulandıran bu tarif, tüm ailenin favorisi olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi