Çikolatalı kurabiye yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece birkaç basit adımla, evinizde damla çikolatalı kurabiyeleri hazırlayabilir, tüm aileyi mutlu edebilirsiniz.

Pratik ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, damla çikolatalı kurabiye tarifimiz tam size göre! İster çocuklarınıza, ister misafirlerinize sunun, bu kurabiye herkesin beğenisini toplayacak.

Çat kapı gelen misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz damla çikolatalı kurabiye tarifi, sizi mutfakta uzun süre tutmadan lezzetli sonuçlar sunar. Bu basit adımlarla herkes bir kurabiye ustası olabilir!

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti: İzmir Köftesi nasıl yapılır? Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti: İzmir Köftesi nasıl yapılır?

250 gram margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)

Üzeri için;

Damla Çikolata

TARİF

Uygun bir kap içerisine aldığımız oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ile iyice krema kıvamına getirelim.
Ardından un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Kontrollü şekilde unumuzu da ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun.
Hamurumuzu dolapta yaklaşık bir yarım saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp üzerine damla çikolatası veya kurabiye çikolatası koyalım.
Damla çikolatalı kurabiyelerimizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Üzeri çok az pembe olurken çıkaralım.

Damla çikolatalı kurabiye, pratikliği ve lezzeti ile her zaman favoriniz olmaya adaydır. Bu basit tariflerle, evinizde tatlı bir hava yaratabilir ve sevdiklerinize küçük ama etkili bir mutluluk sunabilirsiniz. Çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olan bu kurabiyeler, her lokmada mutluluk vaad ediyor!