Pratik ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, Saray Sarması tam size göre! Adım adım bu kolay tarifle, misafirlerinizi etkilemeye hazırlanın.

Hem görsel hem de damak zevkine hitap eden Saray Sarması ile mutfakta fark yaratın. Kakaolu ve meyveli seçeneklerle, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday.

Meyveli ve kakaolu lezzet bombası Saray Sarması tarifi ile tanışın. Bu pratik tarif, mutfakta vakit kazandırırken, misafirlerinizin de beğenisini kazanacak.

Saray Sarması Malzemeleri

1 poşet krem şanti

2 su bardağı sade Hindistan cevizi

1 su bardağı soğuk süt (200 ml su bardağına)

Kakaolu Muhallebi için;

1 litre süt

1,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

Süsleme için;

Kırmızı meyveler

Toz Antep fıstığı

Saray Sarması Nasıl Yapılır?

Öncelikle kakaolu muhallebimizi hazırlayarak tatlımıza başlayalım.

1 litre sütü, 1 su bardağı toz şekeri, 1 buçuk su bardağı unu ve kakaoyu derin bir tencereye alarak karıştıralım. Ocağın altını açarak pişirmeye başlayalım. Dilerseniz kakaolu muhallebi yerine sade muhallebi de hazırlayabilirsiniz. 2 yemek kaşığı kakao yerine 2 yemek kaşığı un ekleyerek sade muhallebi elde edebilirsiniz.

Muhallebiyi karıştırarak pişirelim.

Göz göz olmaya başlayınca tereyağı ve 1 paket vanilyayı muhallebinin içerisine ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Muhallebinin kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.

Kullanacağınız fırın tepsinizin üzerini streç film ile kaplayalım. Ardından Hindistan cevizini üzerine serpiştirelim. Hindistan cevizinin eşit şekilde dağılması önemli bu yüzden elimizle eşit olmayan yerleri düzleyelim.

Hazırladığınız muhallebi harcını Hindistan cevizi üzerine dökelim.

Muhallebinin tepsiye eşit dağılması gerekir. Spatula yardımı ile muhallebiyi düzleyelim.

Muhallebi soğuyana kadar oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat soğumasını bekleyelim.

Krem şantiyi yapmak için uygun bir karıştırma kabına soğuk süt ve krem şantiyi dökelim. Krem şanti kıvamlı bir hale gelene kadar mikser yardımıyla çırpalım.

Muhallebimiz soğuduktan sonra krem şantiyi güzelce muhallebinin üzerine sürelim. Eşit ve düzgün olmasına dikkat edelim. Muhallebinin soğuması önemli bir nokta. Eğer muhallebi soğumadıysa krem şanti eriyecektir.

Hazırlığı tamamlanan tatlımızı 1 saat buzdolabında bekleterek soğumasını sağlayarak dinlendirelim.

Muhallebili saray sarmamızı 12 dilim olacak şekilde dilimleyelim. Düzgün bir şekil elde etmek adına kenarlardan 1 parmak kadarını kesebilirsiniz.

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Streç filmi hafifçe kaldırarak dilimleri rulo haline getirebilirsiniz. Burada dilerseniz rulo içerisine ince muz dilimleri veya çilek dilimleri koyabilirsiniz. Tüm dilimleri rulo olacak şekilde saralım ve servis tabağına alalım.

Tatlı üzerine dilerseniz toz Antep fıstığı veya kırmızı meyvelerden koyabilirsiniz.

Dilediğiniz şekilde süsleme yaparak servise hazır hale getirebilirsiniz.

Saray Sarması tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? Bu pratik ve lezzetli tatlı, herkesin damak zevkine uygun seçenekleriyle mutfakta vakit kazandırırken, sunumlarıyla da göz dolduruyor. Misafirleriniz bu eşsiz lezzeti unutamayacak. Kakaolu, meyveli veya bisküvili, hangi versiyonu tercih ederseniz edin, Saray Sarması sofralarınıza şıklık katacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi