Fındık ve margarinin muhteşem uyumu ile hazırlanan kaşık helvası, tatlı severler için vazgeçilmez bir lezzet. Bu yazıda, kaşık helvası yapmanın tüm detaylarını adım adım öğreneceksiniz.

Evde pratik bir şekilde kaşık helvası yapmaya ne dersiniz? Margarin, un ve fındık kullanarak hazırlayabileceğiniz bu geleneksel tatlı tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Geleneksel Türk tatlıları arasında özel bir yere sahip olan kaşık helvası, özellikle özel gün ve davetlerde tercih edilen bir lezzettir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz kaşık helvası tarifi ve tüyoları.

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

KAŞIK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

1 paket margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
2 paket (250 g) pudra şekeri

TARİF

1 paket margarin tencerede eritilir. Eritilen margarine un eklenerek 20-25 dk orta ateşte karıştırılarak kavrulur. İri dövülmüş fındıklar da karışıma ilave edildikten sonra tekrar 20-25 dk kavrulur. Ocaktan alınan karışıma pudra şekeri ilave edilir. Elimiz karışımın sıcaklığına dayanabileceği ısıya geldiğinde helva kaşıkla alıp avuç içimizle bastırılıp kaşıktan çıkartılır.

Kaşık helvası, hem pratik hem de geleneksel bir tatlı olarak sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Fındık ve margarinin eşsiz uyumu ile hazırlanan bu lezzetli tatlıyı denemek için daha fazla beklemeyin. Bu yazıda verdiğimiz tarif ve ipuçları ile kaşık helvasını kolayca hazırlayabilir, aileniz ve misafirlerinizle lezzetli anlar yaşayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi