Yemek

Helva-i Hakani tarifi: Osmanlı saraylarının vazgeçilmez t

Osmanlı mutfak kültürünün unutulmaz tatlılarından biri olan Helva-i Hakani, yüzlerce yıl sonra bile hâlâ popülerliğini koruyor. Bu benzersiz tatlı, tereyağı, badem, bal ve kaymak gibi zengin malzemelerle hazırlanıyor ve her lokmasında derin tarihi bir tat sunuyor.

Abone Ol

Helva-i Hakani, Türk mutfağının en özel tatlılarından biridir. Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar ulaşan bu eşsiz tatlı, tadı ve yapım kolaylığı ile dikkat çekiyor. İşte adım adım Helva-i Hakani yapımı...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }