Baklava yapmak artık çok kolay! Hazır yufkadan parmak ısırtan tarifin malzemeleri ve yapılışı burada! Bu tarifle baklava ustası olacaksınız!
Hazır yufkadan baklava yapmanın püf noktaları nelerdir? Ustaların söylemediği tüyolar burada! Şerbet kıvamından ceviz seçimine kadar her şeyi anlattık!
Baklava yapmak istiyorsanız bu haber size göre! Hazır yufkadan baklava tarifinin detaylarını paylaşıyoruz. Malzemeler, yapılış, şerbet kıvamı ve daha fazlası…
HAZIR YUFKADAN BAKLAVA NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
9 adet hazır yufka yaprağı
Göz kararı Antep fıstığı ya da ceviz
4 su bardağı su
10 damla limon
2 su bardağı şeker
250 gram tereyağı
YAPILIŞI
Tepsinin dibine tereyağı sürün.
Ardından bir yaprak hazır yufkayı koyun ve erittiğiniz tereyağını koyun.
Üç yaprağı aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun.
Arasına dilerseniz Antep fıstığı ya da ceviz ilave edin.
Bunun üzerine çok az miktarda tereyağı dökün.
Akabinde yeniden üç yaprak daha yufka koyun.
Arasına tereyağı sürün. Bir sıra daha Antep fıstığı ya da ceviz ekleyin.
Daha sonra kapanış yufkalarını da koyun.
En son katmanını da tereyağı sürün.
Kare kare kesin.
170 derece ısıtılmış fırına koyun.
Kızardıktan sonra hazırladığınız şerbeti soğutarak dökün.