Cantik Pide, yumuşacık hamuru ve bol malzemeli harcı ile damaklarda iz bırakan bir lezzettir. Bu tarif, kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz bir pidedir.

Cantik Pide, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Bu tarif, hamur işi severlerin bayılacağı bir pidedir. Bu pidenin sırrını merak ediyorsanız, hemen okumaya başlayın.

Cantik Pide Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
1 yumurta beyazı (Sarısı üstüne)
7-8 su bardağı un

Üzerindeki harç için :

300-400 gr kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 adet kırmızı biber
1 büyük soğan
2-3 dış sarımsak
2 büyük kabuğu soyulmuş domates
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, toz biber, kekik

Üzeri için;

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

1 yumurta sarısı( 3-4 damla su ilavesi yaparsanız daha parlak oluyor )

Cantik Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle harcımızı hazırlayalım.
Karıştırma kabının içine kıymayı koyup kalan malzemeleri rondodan geçirip üzerine ekliyoruz. Baharatı da ilave ettikten sonra harcımız hazır demektir

Hamur için:

Ilık süt ılık su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıp 5dk bekletin.
Sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
Ardından unu yavaş yavaş ekleyip en az 5 dk yoğurun.
Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edilecek.
Sonra üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin hamur iki katına çıkınca iki yoğurup maya kokusunu çıkarın.
Elinizi hafif yağlarayarak hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak tepsiye dizin.

Bu hamurdan bu ebatlarda toplam 14 adet pide çıkıyor.
Hamurların ortasını bastırarak inceltin (ben bunun için bardak kullandım) kenarları yüksek kalacak şekilde ayarlayın.
Hazırladığımız harçtan pidelerin ortasına bolca koyup yayın.
10-15 dk tepside dinlendirip yumurta sarısını sürdükten sonra 190° inceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri