Filistin halkının yanında olduklarını dile getiren İnoğlu, “İsrail, bölgemiz ve tüm dünyanın huzur ve barışı için en büyük tehdit olagelmiştir. Bugüne kadarki sözlü kınamaların hiçbiri İsrail’in Filistin’deki işgali ve katliamlarını engelleyememiştir” dedi. 

Osmancık’ta SMA savaşçısı Ege için büyük destek! Osmancık’ta SMA savaşçısı Ege için büyük destek!

İsrail’in sadece ama sadece güçten anladığını ifade eden İnoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu hususlar dikkate alındığında Hamas’ın, terör devleti İsrail’in yıllardır sürdürdüğü işgal politikasına ve vahşi saldırılarına karşı başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonu da Filistin halkının kendini savunma hakkı kapsamında değerlendirilmelidir. Bugün bir kez daha açık ve net olarak ilan ediyoruz ki; biz, dost ve kardeş Filistin halkının her daim yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz!”

İslam ülkeleri başta olmak üzere Filistin halkının onurlu direnişine, şahsiyetli duruşuna destek veren tüm devlet yönetimleri ve insanlık ortada doğunun gayri meşru çocuğu İsrail'e kınayarak değil askeri gücünü gösterip derhal orta doğudan defetmelidir. 

Filistin meselesi sadece Arap halkının yâda orta doğunun meselesi değildir. Müslümanım diyen her insan orada akan Müslüman kanından mesuldür. Müslümanlar için Mekke ve Medine ne ise Kabei şerif ne ise Mescidi Aksa ve Kudüs aynı emsaldedir. 

Merhum İstiklal Marşımızın şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un şu dizeleri de tüm Müslümanlar olarak bugünü bizlere anlatıyor. 
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdı mı, hatta boğarım!
- Boğamazsın ki!
- Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
Üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapamam;
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.

Kardeşlerimiz şu an ağır şartlar altında ablukaya alınmış, elektrik yok gıda yok, ilaç yok. Yokluklar içinde bağımsızlık mücadelesi veriyor. Tüm İslam ülkeleri ayağa kalk, tüm insanlık ayağa kalk. Bu duygu ve düşünceler için Rabbim kardeşlerimize güç kuvvet ve İslam devletleri liderlerine de şuur versin.”

AFGANİSTAN DEPREMİ

İnoğlu: 'Geçtiğimiz hafta Afganistan'da meydana gelen depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum' diye sözlerine ekledi.