Sütlü irmik tatlısı, yoğun kıvamı ve lezzetiyle diğer sütlü tatlılardan ayrılıyor. Az malzemeyle hazırlanan bu tatlıyı denemek için işte size kolay bir tarif.

Ev yapımı sütlü irmik tatlısı, kış aylarının dondurması olarak da anılan enfes bir lezzet. Pratik yapımıyla dikkat çeken bu tatlı, favoriniz olmaya aday.

Sütlü tatlı severler, bu tarife bayılacak! İrmiğin bu haliyle tanışın ve sütlü irmik tatlısının ağızda eriyen lezzetini keşfedin. İşte size kolay ve lezzetli bir tarif.

MALZEMELER

Bütün mahalleyi kokusuyla büyüleyen Pastane Poğaçası tarifi Bütün mahalleyi kokusuyla büyüleyen Pastane Poğaçası tarifi

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamaya başlayana dek karıştırın.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Tatlıyı borcama aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.

Editör: Haber Merkezi