Ev yapımı revani, özel günlerinizde ve bayramlarda sofralarınızın yıldızı olacak. Bu pratik ve leziz tarifle, Türkiye'nin meşhur tatlısını evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Revani, şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahiptir ve yapımı düşündüğünüzden çok daha kolaydır. Adım adım bu tarifi uygulayarak, ağır tatlı algısını yıkıp, hafif ve lezzetli bir tatlı yaratabilirsiniz.

MALZEMELER

3 adet yumurta
4 bardak şeker
1 bardak yoğurt
1 bardak irmik
1 bardak un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yağ
3 bardak su
Yarım limonun suyu

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

TARİF

Şerbetini hazırlamak için tencerede şeker ve suyu kaynatın.
Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve ocağı kapatın.
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın.
Diğer malzemeleri ekleyin ve çırpın.
Yağlanmış fırın kabına karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşım yarım saat pişirin.
İlk sıcaklığı çıkan keke soğumuş şerbeti dökün.
Arzuya göre krem şanti ya da Hindistan cevizi ile servis edin.
 

Editör: Haber Merkezi