Hazır yufkadan baklava, ev hanımları arasında popüler bir konu haline geldi. Siz de bu kolay tarif ile misafirlerinizi şaşırtabilir ve onlara enfes tatlar sunabilirsiniz.

Evinizde usta işi baklavalar yapmanın sırrını keşfedin! Hazır yufkadan baklava yapımı, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir alternatif sunuyor.

Baklava yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece birkaç basit adım ile hazır yufkadan cevizli ve çıtır çıtır bir baklava yapabilir, tüm aileyi tatlıya doyurabilirsiniz.

Hazır Yufkadan Baklava Tarifi

Malzemeler:

10 adet hazır baklava yufkası

1 kâse ceviz

4 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Yarım limon suyu

Hazır Yufkadan Baklava Yapılışı:

Öncelikle şerbetini hazırlayıp, soğutun.

Şerbet biraz kıvamlı olacak şekilde kaynatın.

Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkarak, orta ateşte 10 dakika kaynatın.

Baklavalık yufkayı tezgâha açın.

Her iki ucundan biraz boşluk bırakın.

İçine ince kıyılmış ceviz veya fındık serpin.

Oklavaya saracağınız kısmı iki kat katlayın

Hafifçe oklavaya sarın.

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Büzüştürerek oklavadan çıkarın.

Fırın tepsisine alın.

Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, soğuttuğunuz tereyağını her tarafına gelecek şekilde döküp, 185 derece fırında pişirin.

Fırından aldığınız baklavayı, oda ısısında biraz bekletin.

Ilınan baklavayı, soğuk şerbetle buluşturun.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Şerbetini koyu kıvamda olacak şekilde kaynatın.

Tatlınızda ılık olacak.

Hazır yufkadan baklava yapmak, evde tatlı bir lezzet fırtınası yaratmanın en güzel yollarından biridir. Bu tarif ile herkes, az malzeme ve basit adımlarla mükemmel sonuçlar elde edebilir. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi