Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

İçli köfte yapmanın en lezzetli yollarını sizler için derledik! Pratik ve basit yönergelerle içli köfteyi evinizde hazırlayın.

Evde harika içli köfteler yapmanın sırrını mı arıyorsunuz? İşte adım adım mükemmel içli köfte yapmanın tarifi...

İiçli köfte tarifi

Malzemeler:

- 2 su bardağı ince bulgur
- 300 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber
- Yarım su bardağı un
- Sıvı yağ (kızartma için)
- Limon dilimleri ve maydanoz (servis için)

Hazırlık:
1. İlk olarak bulguru derin bir kapta ılık suyla ıslatın. Yaklaşık 15 dakika bekletin ve suyunu süzün.

2. Soğanları rendeleyin veya ince şekilde doğrayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve soğanları ekleyerek kavurun.

3. Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin.

4. Kıymalı karışıma salçayı ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karıştırın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.

5. Bulguru kıymalı karışıma ekleyin ve iyice yoğurun. Su ile bulgurun birleşip homojen bir kıvam almasına dikkat edin.

6. Karışımı buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.

7. Unu derin bir tabağa alın. Hazırladığınız içli köfteleri una bulayın. Un, köftelerin kızartılırken dağılmamasını sağlayacaktır.

8. İçli köfteleri sıvı yağda kızartın. Altın rengi alana kadar kızarttıktan sonra kağıt havluyla fazla yağını alın.

9. İçli köfteleri servis tabağına alın. Üzerine limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.

Afiyet Olsun

Editör: Haber Merkezi