Kış aylarının vazgeçilmez yemeği nohut, et ile birleşince ortaya koyduğu lezzetle herkesi büyülüyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu etli nohut tarifi ile lokanta lezzetlerini sofranıza taşıyın.

Nohut yemeği, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir, özellikle etli versiyonu. Bu enfes tarif ile etli nohut yemeğini lokanta tadında evinizde yapabilirsiniz.

Esnaf lokantası tadında bir etli nohut yemeği yapmak aslında düşündüğünüzden çok daha kolay. İşte adım adım lezzetli ve dağılmayan etli nohut yemeği tarifi!

MALZEMELER

300 gram kuşbaşı dana eti
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
500 gram nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
2 su bardağı su

TARİF

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

300 gram kuşbaşı eti, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin.
Yumuşayana kadar haşlayın.
3 yemek kaşığı tereyağını 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tencerede kızdırın.
Üzerine 1 adet yemeklik doğranmış soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ve haşlanmış kuşbaşını da ilave edip karıştırmaya devam edin.
Son olarak 500 gram haşlanmış nohut, 2 kepçe et suyu ve 2 su bardağı suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.
Etler yumuşacık olduğunda ve yemeğin suyu hafif koyulaşınca nohut yemeğiniz olmuş demektir

Bu lezzetli etli nohut yemeği tarifi ile kış aylarının soğuğunda içinizi ısıtacak, damağınızda unutulmaz tatlar bırakacak bir yemeğe sahip olacaksınız. Esnaf lokantası lezzetini evinize taşıyacak bu tarif, hem kolay hem de oldukça doyurucu. Ailenizle ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu yemek, sofralarınızın yeni favorisi olacak. Nohutun ve etin muhteşem uyumunu bu tarifle keşfedin ve lezzetli bir yemek deneyiminin keyfini çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi