Tokat'ta eski uzman çavuş Ömer Solmaz'a, boşanma aşamasındaki ve koruma kararı bulunan eşi Hacer Solmaz'a saldırmak ve jandarmayı yaralaması nedeni ile 62,5 yıl hapis cezası verildi.

Cannes’da Pınar Deniz fırtınası: Kimse gözlerini alamadı! Cannes’da Pınar Deniz fırtınası: Kimse gözlerini alamadı!

Tokat merkeze bağlı Çerçi köyünde 2021 yılı Aralık ayında meydana gelen olayda; Ömer Solmaz, boşanma aşamasındaki eşi Hacer Solmaz’a (26) babasının evine silahlı saldırı düzenledi. Koruma kararı olan kadının evinin önünde bekleyen jandarmayı yaralayan Ömer Solmaz, yakalanarak gözaltına alındı. Merkez ilçe Jandarma komutanlığında ifade işlemleri tamamlanan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

62,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Solmaz hakkında Tokat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme, Solmaz'a 'eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs', 'Kamu görevlilerini kasten öldürmeye teşebbüs', Hacer Solmaz'ın ağabeyleri Adem Gençay ve Cafer Gençay'ı 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'nitelikli konut dokunulmazlığı ihlali' ve 'Mala zarar verme' suçlarından toplam 62,5 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme ayrıca Solmaz'a iyi hal indirimi uygulamadı. Davanın son duruşması 14 Temmuz'da görüldü ve Solmaz'ın eski eşi Hacer Solmaz ile Solmaz'ın ailesi duruşmaya katıldı. Davanın sürecinde çift boşandı.

Editör: İhlas Haber Ajansı