Ermeni mutfağından leziz bir meze tarifiyle karşınızdayız! Patates, nohut ve tahinle harika bir lezzet: Topik nasıl yapılır?

Ermeni mutfağının vazgeçilmez mezelerinden topikin sırlı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kolay yapılışıyla evde denemek isteyeceksiniz.

Misafirleriniz için farklı bir lezzet arayışında mısınız? İşte adım adım topik mezesi tarifi

TOPİK NASIL YAPILIR?

MALZEMELERİ
1 su bardağı haşlanmış nohut

2 orta boy haşlanmış patates

1 su bardağı dolusu tahin

5 orta boy kuru soğan (piyazlık doğranmış)

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı yenibahar

YAPILIŞI
Doğranmış soğanları bir tavaya koyup, üzerine de tuz ve şekeri ilave ettikten sonra, soğanların rengi dönene kadar kavurun.

Ardından kuş üzümü ve dolmalık fıstığı da ekleyip, suyla beraber haşlayın.

Pişen soğanlara yarım su bardağı tahin ekleyin ve tavayı ocaktan alın.

Haşlanmış nohutların kabuklarını soyup, patatesleri ilave edin. Sonrasında blender’dan geçirip, püre haline getirin.

Üzerine kalan yarım bardak tahini ve tuzu da ilave edin ve kıvamlı bir harç haline getirin.

Hazırladığınız harcı 5-6 parçaya ayırıp, streç filmi iki kat yaparak tezgaha serin.

Parçalara ayırdığınız harç hamurunu avucunuzun içine alın, parmaklarınızla açın ve içine soğanlı harçtan koyup streç film yardımıyla bütünleştirerek top şeklini verin.

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Topiklerin üzerine limon suyu ve tarçın ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

Editör: Haber Merkezi