Kıymalı, peynirli veya patatesli; hangisini tercih ederseniz edin, gözleme her daim sofraların yıldızı. Bu yazımızda gözleme yapmanın püf noktalarını ve en lezzetli iç harç tariflerini bulabilirsiniz.

Gözleme, Türkiye'nin dört bir yanında sevilen, geleneksel bir sokak yemeğidir. Evde de kolayca hazırlayabileceğiniz gözleme tarifleriyle, sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatabilirsiniz.

Her zaman sevilen ve tercih edilen gözleme, çeşitli dolgularla hazırlanabilir. İşte kıymalıdan peynirliye, evde kolayca hazırlayabileceğiniz gözleme tarifleri ve malzemeleri.

MALZEMELER

1 kg un
1 paket yaş maya ya da kuru maya
Tuz
Ilık su

Kıymalı iç harcı için:

Yaz sıcaklarını unutturacak tarif: Dondurmalı Soğuk Kahve Yaz sıcaklarını unutturacak tarif: Dondurmalı Soğuk Kahve

250 gram kıyma
1 kuru soğan rendesi
2 domates rendesi
Tuz, karabiber
Maydanoz

Patatesli iç için:

2 adet haşlanmış patates
Beyaz peynir
Tuz, karabiber
Maydanoz

TARİF

Gözleme hamurunu, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerine nemli bez örtün ve fırına alın.
Fırında en az yarım saat dinlendirin, mayalanmaya bırakın.
O arada iç harçları hazırlayın. Kıymalı iç çiğden yoğurulur.
Patatesli çatalla ezerek hazırlayın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve unlanan tezgahta açın.
İç harcı koyup kenarları parmakla bastırılarak kapatın.
Yağsız teflon tavada (varsa sacda) kızartın.
Tavadan aldığınızda iki tarafı da tereyağı ya da margarinle yağlayın. 

Gözleme tariflerimizi deneyerek kendi mutfaklarınızda bu geleneksel lezzeti kolayca yapabilirsiniz. Sunduğumuz çeşitli dolgu seçenekleri ile gözlemenizi istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Gözleme, hem lezzetli hem de doyurucu bir seçenek olup, her öğününüzde keyifle tüketebileceğiniz bir yemek. Şimdi bu tariflerle mutfakta harikalar yaratma zamanı!

Editör: Haber Merkezi