Lahmacun, evde de dışarıdaki kadar lezzetli olabilir! İşte ev yapımı lahmacun tarifi ile püf noktaları ve adım adım yapılışı.

Evde taş fırın lezzetini aratmayan lahmacun yapmak için gereken her şey bu rehberde! Ustalıkla hazırlanmış bu tarifle lahmacun keyfini doruklarda yaşayın.

Lahmacun yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı! Evde hızlı ve lezzetli lahmacunlar yapmanın sırlarını öğrenin ve sevdiklerinizi şaşırtın.

MALZEMELER

3 su bardağı un
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su

Kıymalı harç için:

350 g kuzu kıyma
1 soğan
2 domates
Yarım demet maydanoz
4 sivri biber
Tuz
Karabiber
Tatlı kırmızı toz biber

Servis için:

Limon dilimleri
Maydanoz

TARİF

Hamuru için unu derin bir kaba alın. Tuz, toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçek yağı ve sütü ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Kıymalı harç için kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, kabuklarını soyup küçük küp doğradığınız domates, ince kıydığınız maydanoz ve sivri biberi ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Kıymalı harcı üzerine yayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini havlu kağıt ile örtüp 3-4 dakika bekletin. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

Evde lahmacun yapmak artık çok kolay! Bu tarifle, dışarıda yediğiniz lezzetli lahmacunları kendi mutfağınızda da yaratabilirsiniz. Uygulaması basit adımlarla, herkes lahmacun ustası olabilir. Şimdi deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi