CHP Parti Meclisi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın aday gösterilmesini kararlaştırdı. Aynı zamanda İzmir’in ilçeleri için de başkan adayları belirlendi ve Karabağlar Belediye Başkan adayı Emine Helil İnay Kınay oldu. Peki, Emine Helil İnay Kınay kimdir ve İzmir Karabağlar için neler vaat ediyor?

CHP MYK’den geçen İzmir ilçe adayları da belli oldu.

Helil İnay Kınay kimdir?

1977 Uşak doğumlu olan Emine Helil İnay Kınay, çevre mühendisliği alanında uzun yıllar hizmet vermiş bir isim. Orman mühendisi bir baba ve devlet memuru bir annenin çocuğu olarak, ülkenin farklı şehirlerinde eğitimini tamamlamıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Kınay, aynı üniversitede yüksek lisansını da tamamlamıştır.

Kamuda 23 yıl boyunca çevre mühendisi olarak görev yapan Kınay, 2002 yılından itibaren TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (CMO) İzmir Şubesinde yönetim kurulu ve komisyonlarda aktif roller üstlenmiştir. 2012-2022 yılları arasında ise şube başkanlığı görevini yürütmüştür.

STK ve Gönüllü Çalışmaları

Karayolları arşivi 100. Yıl Kütüphanesi'nde buluştu Karayolları arşivi 100. Yıl Kütüphanesi'nde buluştu

Emine Helil İnay Kınay, öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşları ve platformlarda gönüllü çalışmalar yapmıştır. TMMOB ÇMO İzmir Şubesi'nde 10 yıl yönetim kurulu üyeliği ve 10 yıl şube başkanlığı yaparak, çevre konusunda önemli projelere imza atmıştır.

Editör: Haber Merkezi