Sadece 3 malzemeyle efsane Kurabiyeler! Acil durumlar için süper hızlı Kurabiye tarifi Sadece 3 malzemeyle efsane Kurabiyeler! Acil durumlar için süper hızlı Kurabiye tarifi

Patates köftesi, hem pratik hem de ekonomik bir yemek seçeneği sunar. Et kullanmadan yapılan bu lezzetli köfteler, her yaş grubundan tam not alacak. Tarifimizde, patates köftesini nasıl kolayca yapabileceğinizi adım adım açıklıyoruz.

Eğer hızlı ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, patates köftesi tam size göre! İşte baştan sona patates köftesi yapımı, malzemeler ve püf noktalarıyla birlikte.

Patatesi seviyor ama farklı bir tarif arıyorsanız, patates köftesi mükemmel bir seçenek. Bu rehberimizle, patatesi bir de köfte formunda deneyin. Garantili lezzet ve kolaylık sizi bekliyor!

MALZEMELER

3 adet orta boy patates (haşlanmış)
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 - 1,5 su bardağı un (veya tam buğday unu)
Kızartmak için:
1 su bardağı zeytinyağı (veya sıvı yağ)

TARİF

Haşlanmış ve kabukları soyulmuş patateslerinizi bir kaba alın ve güzelce ezin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Hafif yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Ellerinizi ıslatın. Hamurunuzu yuvarlak ve orta kalınlıkta köfteler olacak şekilde şekillendirin. Buzdolabında 15-20 dakika soğumaya bırakın.
O sırada bir tavaya zeytinyağınızı ya da sıvı yağı alın. Yağ kızınca köftelerinizi yağa atın ve arkalı önlü kızartın. Tüm köftelere kızartma işlemini uygulayın.
Kızardıktan sonra fazla yağını çekmesini için kağıt havlu serili bir tabağa alın. Yağı süzülünce servis tabağa alıp servis edebilirsiniz.

Patates köftesi, her yemek saatinde sunabileceğiniz, pratik ve lezzetli bir seçenektir. Gerekli malzemeleri ve bu adım adım rehberi kullanarak, siz de evde kolayca patates köftesi yapabilir, aileniz ve misafirlerinizle bu lezzeti paylaşabilirsiniz.