Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu yatırımı olan Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılması ile Sivas'a olan talep beklenenden çok daha fazla oldu. Sivas'a gelen yolcu sayısı, giden yolcu sayısını aştı ve YHT seferleri talebi karşılamak için artırıldı.

Ankara-Sivas YHT hattı, yolculuk süresini 12 saatten sadece 2 saate düşürerek, hem Sivas'a hem de Türkiye'nin diğer bölgelerine hızlı ve konforlu bir ulaşım imkanı sağladı. İlginin yoğunluğu nedeniyle, YHT'nin günlük 3 sefer yapmasının yanı sıra, 11 Ağustos'tan itibaren Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ek seferler düzenlenecek. Bu ek seferlerle birlikte, trenin toplam kapasitesi 966 kişiye çıkacak.

Sivas Belediye Başkanı Av. Hilmi Bilgin, “Yüksek Hızlı Tren, Sivas için büyük bir fırsat. Sivas'ı Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya gibi YHT ile bağlantılı olabilecek diğer büyük şehirlere tanıtmak için önemli bir araç” dedi.

YHT hattının açılmasının ardından, Sivas'ın yakınlarındaki Tokat'tan da birçok kişi YHT'yi kullanmaya başladı. Tokatlılar, bu hızlı ve konforlu seyahat imkanının kendileri için büyük bir kolaylık sağladığını ifade ettiler. YHT'nin bu bölgeye getirilmesi, bölge sakinlerinin yanı sıra turistler ve iş seyahatine çıkanlar için de büyük bir fırsat oluşturdu.

Başkan Bilgin, YHT'nin sadece Ankara’ya gitmek için kullanılmadığını, Ankara’dan da Sivas’ı gezip görmek, akrabalarını ziyaret etmek, tarihi ve kültürel yerlerini görmek adına da yoğun talep olduğunu belirtti. Bu nedenle ek seferlerin hayata geçirilmesi, hem Sivas'a hem de çevresindeki illere ekonomik ve turistik bir katkı sağlayacak.

ADD Keşan Şubesi’nden 19 Mayıs açıklaması ADD Keşan Şubesi’nden 19 Mayıs açıklaması

Bu durum, bölgenin tanıtımı, ekonomik gelişimi ve turistik cazibesini artırmak için büyük bir fırsat. Sivas'ın bu yeni dönemde alacağı hizmetler ve gelişmeler, YHT sayesinde daha çok kişi tarafından deneyimlenebilecek. Sivas-Ankara YHT hattı, sadece bir ulaşım aracı olmanın ötesinde, bölgenin sosyo-ekonomik yapısını da olumlu yönde etkileyen bir araç olmuştur.

Editör: Haber Merkezi