Kuru incir ve cevizin eşsiz uyumuyla hazırlanan bu tatlı, hem pratik yapısı hem de eşsiz lezzetiyle tatlı severlerin yeni favorisi olacak.

Ege'nin otantik lezzeti kuru incir tatlısını evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İncir tatlısı, ceviz içi ve nefis şerbetiyle geleneksel tatlı tarifleriniz arasında yerini almaya aday. Bu kolay ve lezzetli tarifi denemeye ne dersiniz?

KURU İNCİR TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

25 adet kuru incir
İçlerini doldurmak için ceviz
1 çay bardağı şeker (büyük boy çaybardağı)
2 su bardağı su
2yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Önce kuru incirleri bir kaba alarak üzerlerine sıcak su dökün ve on beş dakika yumuşamalararını sağlayın.
Suyu süzün ve incirlerin sap kısımlarını kesin.
Kesik olan kısımları içe doğru kıvırınca oluşan çukura yarım cevizleri yerleştirin.
Yayvan bir tencereye hepsini alarak üzerine 1büyük çay bardağı şekeri dökün.
2su bardağı su ilave edin.
Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Bu arada sık sık kontrol edin. İncirler iyice pişip şerbeti koyulaşmaya başlayınca kapatın.
Servis etmeden on dakika kadar önce tereyağını eritip incirlerin üzerine gezdirin.
Soğuduktan sonra, kaymak veya dondurma ile servis edin.

Kuru incir tatlısı, hem pratik yapısı hem de leziz tadıyla tatlı severler için mükemmel bir seçenek. Ceviz ve şerbetin muhteşem uyumu, bu tatlıyı özel günlerinizde veya günlük atıştırmalıklarınızda vazgeçilmez kılacak. Bu tarif, Ege mutfağının eşsiz tatlarını sofralarınıza taşıyacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!"

Editör: Haber Merkezi