Fırında makarnaya bayılıyorsanız bu tarifi denemeden geçmeyin! Bu tarifle fırında makarnayı çok daha lezzetli ve gösterişli bir şekilde sunabilirsiniz!

Tüm damak zevklerine uygun olan fırında makarna tarifi, hızlıca pişen, pratik bir tariftir. Ayrıca, fırında makarna aynı zamanda doyurucu bir yemektir.

Lezzeti Damağınızda Kalan Yemek: Fırında Makarna..  Tüm damak zevklerine uygun olan fırında makarna tarifi, hızlıca pişen, pratik bir tariftir.

Beşamel sos ve bol malzemeyle hazırlanan en iyi fırında makarna tarifi karşınızda. Pratik adımlarla harika bir lezzet...

Malzeme:

1 paket fırın makarna

1 tatlı kaşığı tuz ve Su

Beşamel sosu için;

4 su bardağı süt (800 ml)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
6-7 parça Tereyağı veya margarin

Fırın Makarna (Bol soslu tarif) Tarifi

Öncelikle kaynayan suya tuz ve  makarnayı ekleyerek makarnaları haşlanmaya bırakalım. Ardından, makarnalarımız haşlanırken beşamel sos için uygun bir tencerede tereyağını eritelim. Eriyen tereyağının üzerine unu ilave ederek unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Ardından  sütü yavaş ve kontrollü bir şekilde ilave edelim. Sütü eklerken bir yandan da topaklanmaması için çırpmaya devam edelim. Son olarak tuz ilave ettiğimiz beşamel sosu kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirelim. Koyulaşan ve kıvam alan beşamel sosu ocaktan alalım. Makarnaları da ocaktan alarak suyunu süzelim. Makarnayı arkasındaki süreye göre haşlayabilirsiniz. Benim kullandığım makarna için 7 dakika yeterli geldi.

Makarnaları derin bir kaseye alalım ve çatalla şöyle bir karıştıralım. Beşamel sosu da üzerine aktardıktan sonra sosun makarnaya iyice bulanması için çatal yardımıyla tekrar harmanlayalım. Daha sonra beşamel soslu makarnayı geniş bir fırın kabına aktaralım. Üzerine bir kase rendelenmiş kaşar peynirini serptikten sonra 6-7 parça tereyağı veya margarini aralıklı olacak şekilde üzerine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst sonsuz ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim. Üzeri nar gibi kızaran fırında makarnamız artık hazır. Son olarak, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra makarnayı dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi