Yaklaşık 380 metre derin yarıları ve 1 ile 4 metre arasında derinliğe sahip 7 çağlayanı barındıran kanyonun, bölge turizmine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü köyü sınırları içinde bulunan ve adrenalin tutkunlarının yeni yerleşimi olan Zinav Kanyonu, sportif aktivitelere ev sahipliği yapıyor. Kanyonda yürüyüş yapan Ekstrem sporcular, yaklaşık 3 kilometrelik zorlu parkuru 3 saati aştılar. Kameralara yansıyan adrenalin dolu anlar, doğa sporlarına ilgi duyanlar için büyük ilgi çekti.

Zinav Kanyonu, dünyanın doğal keşfi içinde yer alıyor ve potansiyel yeni yeni fark ediliyor. Yaklaşık 380 metre derin yarıları ve 1 ile 4 metre arasında derinliğe sahip 7 çağlayanı barındıran kanyonun, bölge turizmine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde bulunan ve Zinav Gölü tabiat parkının bir parçası olan kanyon, birçok canlı türü ev sahipliği yapıyor. Ekstrem sporcuların yanı sıra istedikleri da kendi hizmetleriyle gezebiliyor. Sıcak havalarda yemek, kanyonun içinden geçen serin akarsuda giderken rahatlama fırsatı buluyor.

Ünlü yapımcılar ve yönetmenlik Erol Koçan, memleketi Reşadiye'ye her geldiğinde doğa harikası kanyonda gezinti yaptığını söyledi.

Kkardeş kentler yemekte buluştu Kkardeş kentler yemekte buluştu

Kanyonun keşfedilmeyi beklediğini ifade eden Koçan, “Kanyon, Türkiye'nin su akan içinden yürüyebilir, hükümdar dar ve büyük olan en uzun kanyonu. O nedenle buranın tanıtımının yapılması ve insanların bu güzelliğini görmeleri gerekiyor. Bu üzerinden geçen bir görev olursa seve seve yapmaya hazırım” diye konuştu.

Editör: Kubilay Olcan