Börek her zaman favorimiz; peki ya sodalı börek? Bu tarif ile kahvaltılarınıza yeni bir lezzet katın ve gününüze enerjik bir başlangıç yapın.

Çıtır çıtır bir kahvaltılık arıyorsanız, sodalı börek tam size göre. Bu pratik tarif ile lezzetli böreklerinizi kolayca hazırlayabilirsiniz.

Sodalı börek, kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, herkesin bayılacağı bir tarif. Hem lezzetli hem de pratik bu tarifi kaçırmayın.

MALZEMELER

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

TARİF

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.
İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.
Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.
Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sodalı börek, kahvaltı sofralarınıza çıtır çıtır bir lezzet katmanın yanı sıra, pratik ve kolay hazırlanışı ile de zamandan tasarruf etmenizi sağlar. İster klasik lor peyniri ve maydanoz ile ister damak zevkinize uygun diğer malzemelerle çeşitlendirerek bu lezzeti kendi mutfağınızda kolayca yapabilirsiniz. Deneyen herkesin bayılacağı bu tarif, kahvaltıların yanı sıra gün içindeki atıştırmalıklarınız için de ideal. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi