Tatlı severlerin yeni gözdesi: Şerbetli İrmik Tatlısı! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, lezzetiyle sofralarınıza şenlik katacak. İşte adım adım şerbetli irmik tatlısı yapımı.

Lezzetli bir tatlı yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Pratik malzemelerle hazırlanan ve her lokmasında ayrı bir tat bırakan Şerbetli İrmik Tatlısı tarifi ile tanışın.

Şerbetli irmik tatlısı, tatlı krizlerinizin yeni çözüm ortağı olmaya aday. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, damaklarda kalıcı bir tat bırakacak ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak.

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

9 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
Bu malzemelerin yanı sıra fırın kabını yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağına ihtiyacınız bulunuyor.

Şerbeti için ise;

1 ya da 2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Pişirme Önerisi

Şerbetli İrmik tatlısı yapım aşamalarına geçmeden önce bu tarif için bazı tüyoları öğrenmekte yarar var. Şerbetli tatlılarda kıvam ve dökülme zamanı son derece önemlidir. Bu tür tatlıların fırından alındığı gibi bekletilmeden ılık şerbet ile buluşturulması gerekir.

Şerbetli irmik tatlısı tarifi

Yumurtayı, toz şekeri ve yoğurdu derin bir kapta mikser aracılığıyla çırpın. Burada toz şeker eriyene kadar çırpmak önem taşır.
1 su bardağı süt ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırmaya devam edin.
1,5 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu ve 9 yemek kaşığı elenmiş unu karşılıma ekleyerek güzelce karıştırın.
Fırın kabını tereyağı yardımıyla yağlamaya başlayın. Tatlı harcını ise kalıba alın ve üzerini spatula yardımıyla düzelterek göze uygun hâle getirin.
Hazırladığınız harcı önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Bu sırada tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra bu karışıma 3 – 4 damla limon suyu sıkmanız gerekir. Ardından kaynayan şerbeti 5 dakika daha bekleterek ocaktan alın. Bundan sonra ılınmasını beklemelisiniz.
Bu sırada pişen tatlıyı fırından aldıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden üzerine ılık şerbet dökün. Bu sırada şerbetin içini çekmesine fırsat vermek için 10 dakika beklemek faydalı olabilir.
Bu bekleme süresinden sonra tatlıyı dilimlemeye ve servis etmeye başlayabilirsiniz.

Servis Önerisi

Şerbetli irmik tatlısını hazırladıktan sonra üzerine tercihe bağlı olarak; Antep fıstığı, toz fındık ya da file badem serpebilirsiniz.

Şerbetli İrmik Tatlısı, hem pratikliği hem de lezzetiyle tatlı severlerin yeni favorisi olacak. Bu tarifle, kısa sürede ve kolayca hazırlayabileceğiniz tatlılarınıza yeni bir boyut kazandırabilirsiniz. Tatlı sohbetlerinizin ve özel anlarınızın eşlikçisi olan bu tatlı, lezzetiyle herkesin beğenisini toplayacak. Şimdi mutfakta sizi bekleyen bu harika tarifi denemek için en iyi zaman!

Editör: Haber Merkezi