Eğer tatlı bir kaçamak yapmak istiyorsanız, karamelli trileçe tam size göre! Yumuşacık keki ve karamel sosun mükemmel uyumuyla, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday.

Karamelli trileçe, tatlı dünyasında yeni bir devrim. Karamel sosunun eşsiz lezzeti ve kekin yumuşaklığı ile kendinize ve sevdiklerinize özel anlar yaratın.

Karamelli trileçe ile mutfakta yeni bir hikaye yazmaya ne dersiniz? Bu eşsiz tatlı, karamel sosunun ve yumuşak kekin mükemmel uyumuyla sofralarınıza şıklık katacak.

Karamelli Trileçe Tarifi Tarifi

Malzemeler

5 tane yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak kadar eksik toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Karamel Sos İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı şeker
200 ml sıvı krema

Sütlü Sos İçin:

200 ml sıvı krema
3 yemek kaşığı toz şeker
3.5 su bardağı süt

Üzeri İçin:

Bu tarifi deneyenler sürekli yapmak istiyor: Limonun ferahlığıyla dolup taşan Kek tarifi Bu tarifi deneyenler sürekli yapmak istiyor: Limonun ferahlığıyla dolup taşan Kek tarifi

1 su bardağı soğuk süt
1 paket kremşanti

Karamelli Trileçe Nasıl Yapılır?

Karamelli trileçe tarifine kekle başlayın. Karıştırma kabına toz şekeri ve yumurtayı ekleyerek köpük köpük olana kadar çırpın.
Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tüm malzemeleri spatula yardımı ile karıştırın.
Keki pişireceğiniz borcamın boyutuna göre yağlı kağıdı kesin ve borcama serin. Kek hamurunu borcama boşaltın.
Önceden 170 derece ısıttığınız fırında ilk olarak 10 dakika keki pişirin. Daha sonra fırının derecesini 150’ye düşürerek 30 dakika daha keki pişirin.
Karamelli trileçe ismini aldığı karamel sos için toz şekeri sos tavasına alın. Ara ara sallayarak şeker eriyip karamel rengine gelene kadar pişirin.
Şeker eridikten sonra ocağı kısarak tereyağını ekleyin. Tereyağı tamamen eridikten sonra sıvı kremayı ekleyin. Sos tam kıvamını alana kadar sosu sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen sosu soğuması için kenara alın. Keki ıslatmak için gerekli olan sosu hazırlamaya geçin.
Toz şeker, sıvı krema ve sütü bir kaba alarak şeker eriyene kadar karıştırın. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra keki ters çevirin ve üzerinde bulunan yağlı kâğıdı alın.
Kekin üzerine kürdanla delikler açın. Böylece sosu daha iyi çekecektir. En yumuşak karamelli trileçe için hazırladığınız sütlü, kremalı ve şekerli sosu kekin üzerine dökün. Kekin sosu çekmesi için biraz bekleyin.
Kremşantiyi hazırlamak için bir kaba soğuk sütü ve kremşantiyi ekleyerek çırpın. 2 yemek kaşığı kadar kremşantiyi başka bir kaba alarak kalan kremşantiyi dolaba kaldırın.
Soğuyan kekin üzerine dolaptan çıkan kremşantiyi eşit şekilde yayın. Tamamen soğuduğundan emin olduğunuz karamel sosu da kremşantinin üzerine dökün.
Ayırmış olduğunuz kremşanti ile kekin üzerine ince çizgiler çekin. Bir kürdan ile çizgilere dik şekilde çizikler atın. Tatlıyı en az birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.

Karamelli trileçe, tatlı tutkunlarının yeni gözdesi. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile karamel lezzetinin en güzel halini keşfedin. Adım adım takip edeceğiniz bu tarif sayesinde, herkesi tatlı bir sürprizle şımartın. Yumuşak keki, karamel sosu ve her bir katmanında saklı olan lezzet sırlarıyla, karamelli trileçe sofralarınızın yıldızı olacak.

Editör: Haber Merkezi