Airfryer ile karnabaharı bir üst seviyeye taşımaya ne dersiniz? Bu kolay ve lezzetli tarif, sağlıklı yemeklerin vazgeçilmez sebzesi karnabaharı, ağız sulandıran bir lezzete dönüştürüyor.

Karnabahar, Airfryer ile buluştuğunda mutfakta yeni bir lezzet devrimi başlıyor. Soslu ve çıtır çıtır bu tarif, yemek rutininize taze bir soluk getirecek.

Sağlıklı yemeklerin olmazsa olmazı karnabaharı, Airfryer ile hazırlayarak hem pratik hem de lezzetli bir yemeğe imza atın. Bu soslu karnabahar tarifi, tüm aileyi mutlu edecek.

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Airfryer Soslu Karnabahar Tarifi

Malzemeler

1 adet küçük boy karnabahar
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon

Haşlamak için;

Sıcak su

Airfryer Soslu Karnabahar Tarifi

Öncelikle karnabaharlarımızı küçük parçalara ayıralım.
Ardından tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve haşlanmaya bırakalım. 10 dakika kadar haşlamak yeterli olacaktır.
Sosu için geniş bir tabağa yoğurt, yumurta ve zeytinyağını alarak çırpalım.
Üzerine mısır unu, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
Pişirmek için doğal pişirme kağıdını airfryer’in haznesine yerleştirelim.
Suyunu süzdürdüğümüz karnabaharları ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hazırladığımız sosa bulayalım ve airfryer haznesine yerleştirelim.
180 °C’de 15 dakika pişirdikten sonra nar gibi kızaran karnabaharlarımız servise hazır. Yanında yoğurt sosu ile servise edebilirsiniz.

Airfryer ile hazırlanan soslu karnabahar, sağlık ve lezzeti bir araya getirerek mutfakta yeni bir sayfa açıyor. Bu tarif, karnabaharın sadece sağlıklı bir seçenek olmadığını, aynı zamanda çıtır çıtır ve ağız sulandıran bir lezzet bombası olabileceğini kanıtlıyor. Hem kolay hem de hızlı olan bu tarif, yoğun günlerde bile sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamanın mümkün olduğunu gösteriyor. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi